
Kuinka minä
personal trainerina ohjaan pienryhmää.
Haluan innostaa kuntoilijaa etenemään tavoitteitaan kohti, ylittämään itsensä ja kokemaan liikunnan iloa. Jotta kuntoilija tulee tunnille ja saa tavoitteellista ohjausta on paljon kiinni minusta.
Minä personal trainer Tiia
Olen läsnä koko ryhmälle.
Kuuntelen ja kuulen koko ryhmää niin ryhmänä kuin yksilöinä.
Kannustan tasapuolisesti kaikkia, jokainen saa huomioni.
Jokainen pääsee korkeimmalle korokkeelle, ei vain yksi.
Jokainen ryhmän kuntoilija on yksilö ja tarvitsee persoonaan sopivaa ohjausta.
KIRJOITUKSIA
Hän on täällä!
Ryhmäliikuntaa ohjatessani huomaan, kuinka liikkuja hakeutuu aina samalle paikalle salissa, hänellä on aina saman kokoiset kahvakuulat vieressä, hän lopettaa aina sarjan aiemmin, hän ei ikinä tee yhtään ylimääräistä, hän on aina saman ohjaajan tunnilla, hän ei ohjauksesta huolimatta korjaa tekniikkaa paremmaksi, hän on täällä!
Ohjatessani salilla olen huomannut, kuinka liikkuja ei tohdi laittaa vastusta laitteeseen, liikkuja tekee epämääräisiä toistoja sekä sarjoja laitteilla, liikkuja menee aina samoihin laitteisiin ja tekee vain tiettyjä lihasryhmiä. Liikkujan tekniikka on huonoa tai muuten vain omituista. Liikkujalle ei tule mieleenkään koskettaa vapaisiin painoihin, vaan se tutuksi tullut laite juuri yhteen kohdennettuun lihasryhmään tai lihakseen on se varmin laite. Hän on täällä!
Kuka on täällä?
No hän! Hän pukeutuu mieluusti sanoihin mukavuudenhaluinen, mukavuutta rakastava, mukavuuslaitos ja mukava. Hän luottaa siihen mitä tekee koska hän aina tekee samoin. Hänen etunimensä on Mukavuus ja siihen kun liittää sanan Alue saat selville hänen koko nimensä, MUKAVUUSALUE.
Mukavuusalueella olo ei vaadi paljoa, hän toistaa itseään, hän ei kehitä. Syitä hänen läsnäoloonsa on monenlaisia. Kysyinkin muutamalta liikkujalta tästä ja sain vastauksia, joita pyörittelen mielessäni. Tässä muutama vastaus kysymykseen:
- Mies istuu jalkojen loitonnuslaitteessa kädet puuskassa heilutellen jalkojaan vauhdikkaasti ja vastus on minimissä. Kehoitan häntä lisäämään vastusta ja tekemään sarjaa, hän vastaa: "Teen vain liikkuvuutta"
- Ryhmäliikuntatunnilla suosittelen asiakasta ottamaan suuremman kahvakuulan, tulevat liikkeet ovat kokonaisvaltaisia, hän vastaa: "En ota suurempaa kahvakuulaa, koska pelkään satuttavani itseni."
- Kysyin naishenkilöltä, mitä liikuntaa hän harrastaa viikon aikana, hän vastasi: "Koen olevani urheilullinen, käyn kerran viikossa kahvakuulatunnilla sekä kehonhuoltotunnilla."
- Liikkuja touhuaa levottomasti salilla ja heiluttelee milloin punttia ja milloin makoilee matolla jalkojaan nostellen. "En tiedä, mitä tekisin."
- Ohjaan lisäämään vastusta: "Paikat kipeytyvät, jos teen treeniä toisin."
- Kehoitan liikkujaa kokeilemaan uutta lihaskuntoliikettä, vastaus: "En osaa."
- Liikkuja, joka menee neljän lihaskuntolaitteen, laitteiden, jotka on suunnattu vain ylävartalolle, väliä. "Tasapaino on niin huono, etten pysty."

Useammalta liikkujalta tulee vastauksesta ilmi, ettei hän osaa ei taida. Uusi pelottaa ja arveluttaa. Kuka liikkujaa opastaisi, kuka kertoisi tekniikan ja katsoisi, meneekö liike oikein. Niin, kuka? Miksi tekisi toisin, jos on tehnyt viimiset neljä vuotta samoin? Miksi erota hänestä, mukavuusalueesta? Niin miksi?
Kuka?
Minä, koulutettu personal trainer.

Miksi?
- kehitys
- vaihtelu treeniin
- itseluottamuksen koheneminen
- kehontuntemus
- itsevarmuus
- kiinnostus uuteen
- nousujohteisuus
- luovuus
- joustavuus
- luottamus
- itsenäisyys
- jännitys
- psyykkinen kasvu
- voittajafiilis
- itsensä ylittäminen
- ihmissuhteet
- uuden oppiminen
- tämä hetki

Mukavuusalueelta poistuminen on pelottavaa, mutta hyvin antoisaa ja takaan, että liikkuja kokee hetkiä hyviä, jotka kohentavat hänen oloaan kokonaisvaltaisesti. Hän löytää uuden merkityksen ja osaa olla kiitollinen itselleen uudesta hyvästä olosta. Oletko valmis kokemaan uutta? Haluatko karkottaa hänet, mukavuusalueen, ja tehdä taikoja? Jos olet, ota minuun yhteyttä.
